23 August, 2010

Saya Presiden


Bismillahirrahmanirrahim..

Saya menonton Buletin Utama beberapa hari yang lalu dan tersiar berita tentang ini. Saya tertarik kerana saat ini Amerika sedang mencongak kredibiliti pemimpin itu dengan kelantangannya dalam kekuasaan bersuara tentang isu baru-baru ini.

Rakyat Amerika mengkritik hebat tindakan Presiden mereka, Barrack Obama yang telah meluluskan pembinaan sebuah masjid di sebuah kawasan penempatan orang Islam di negara itu.

Menjawab kritikan itu, katanya setiap rakyat mempunyai hak dan dia sebagai presiden mesti memberikan hak itu kepada semua rakyat dengan adil termasuklah memberikan tempat beribadat kepada semua penganut.

Tidak kurang juga ramai yang bersetuju dengan tindakan Barrack Obama, dan tidak kurang juga yang mengkritik habis habisan.

Pena: Bush pun berdiri sambil merenung potret Obama. haha..

16 comments:

iqbalsyarie said...

entry sejarah!menarik~hehehe...entah la kak,saya tak follow pula

Cerita terbaru di blog: Ya,sayalah yg nak kawin tu...

cemomoi said...

semoga Allah memberikan hidayah kepadanya... rasanya Amerrika takkan kalah dek senjata tapi akan runtuh tamadunnya sebagaimana Allah meruntuhkan kota Ma'arib

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nak tinggal kat usa lah

sahromnasrudin said...

salam...nak tgk plan lay out dia mcm mane???

piewahid said...

sekurang2nya, presiden mereka boleh dikritik dan sedia dikritik secara terbuka...

kella said...

hmmm.. menarik ni.. tak tahu pula berita ni.. ketinggalan zaman sungguh! :p

Mohammad Hairil bin Abdul Rahim said...

cam ni aku nk mintak obama sponsor aircond kt masjid aku la.....ngeh3x

Mohammad Hairil bin Abdul Rahim said...

cam ni aku nk mintak obama sponsor aircond kt masjid aku la.....ngeh3x

Nur Azila said...

bagus ni

NICK IRFAN said...

bgus tindakan obama ni.. dorg saja je..

Ibuhani said...

Salam deena farhana....Lama deena x der entry baru kan!

Mgkin sbb Obama pernah hidup dlm kalangan umat Islam di Indonesia n ayah tirinya jugak dulu beragama Islam......yg membuka hatinya utk memberi hak org2 islam di sana..... :)

Hamizah said...

bagus juga kalau dia berterusan begini..tp takut juga xlama lg akan disingkirkan

ainhany said...

bagus3 ( ala2 ipin dan upin)

maCy said...

ouh sangat tak tahu pun~

SyDen said...

Interesting view here:-

http://obefiend.blogspot.com/2010/08/cow-head-vs-ground-zero-mosque-protest.html

TUKANG KATA said...

thanks info ya!

moga diberikan hidayah padanya..ameen!