21 August, 2010

What Happen?


Bismillahirrahmanirahim..


Harap semua sahabat sihat dan bersemangat menjalani ibadah puasa. Sedar tak sedar, sekarang dah hampir pertengahan Ramadhan, cepat sungguh masa berlalu meninggalkan kita.

Waktu-waktu ini saya tengah ligat berfikir, kenapa jemari saya akhir-akhir ini terasa amat susah untuk update blog, puas di paksa, puas di kerah, tetap juga tak ter update blog ni. Rasa betul-betul lost passion untuk menulis.

Berziarah ke blog teman-teman juga sudah tidak sekerap mana, rasa lenguh dan jenuh nak on lappy. Apa masalahnya saya pun tak tahu, padahal saya amat suka blogging dan blogwalking.

Sudah hampir sebulan setengah, semua entri saya mendatar dan tiada pengisian, hanya sekadar update keberadaan saya di mana dan itupun serba ringkas. Mohon maaf atas kelemahan itu.

Banyak benda saya nak kongsi, tapi saya betul-betul tak mampu nak datangkan mood untuk meng update blog, jenuh fikir..awatla ngan ceq ni :( Saya berterima kasih sangat pada semua teman-teman yang masih sudi membaca apapun tajuk entri-entri saya. Terharu dengan hakikat indah ukhuwah sekalipun hanya di ruang maya.

Saya berharap, mood untuk bersama blog ini masih ada tersisa dan dapat temui kembali perasaan suka mengupdate blog macam dolu2 :)

16 comments:

cemomoi said...

tarik nafas dan buat senaman kecil dulu, mood tadak mari lagi le tu

Abd Razak said...

Salam...

Moga Allah permudahkan..:)

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

idea,,mood x boleh paksa2,,,memang x datang,,,

kita rilek jer,,,mmg payah nak dapat idea,,

lain la kalau tulis diari,,,

saya pun jrg update,,coz bz ngan asgment bagai laa

Pn Kartini said...

Salam dear:)

Cam akak...apa yg tercatat di blog akak semmgnya bergantung pada mood..:):)bila ada mood...aura itu ada..:):):)Yang ptg...tidak perlu memaksa diri kita..:)

Pe2..ikt ukhwah itu tetap ada..:)
Selamat berbuka yaa...
Jaga diri:)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

jika mood ok buat n3 banyak pastu masuk dalam draf..post satu satu

sahromnasrudin said...

salam..kne buat layangan minda..insyaALLAH idea akan dtg heheheh

NICK IRFAN said...

sama la mcm sy ni kdg2 malas nk update plak blog? mngkin sbb bulan puasa ko letih sikit idea pun xde sgt...

zulkbo said...

Salam bertandang lagi apa khabar? Moga sihat orang di sini..jangan lupa bayar zakat fitrah
he he ...
جزاك اللهُ خيراً‎

ibu WaWa said...

biasalah deena. idea tu kadang2 datang mencurah2 sampai tak larat nak tulis tapi kekadang langsung kehabisan.

semoga Allah permudahkan segala urusan deena.

alehkayong said...

salam,semoga Allah terima segala amaln baik kita

iqbalsyarie said...

Hehe...kalau dah update,saya akan dtg..kompem!
Cerita terbaru di blog: Sebab-sbb jahiliyyah!

penjejak maya said...

salam,

buat je ikut kemampuan kita usah memaksa..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

hehe relax... hrp2 nt deena ade idea wt entri br yg best2 cm dulu2 =)

kella said...

tidak mengapa.. ambil masa.. nanti bila idea byk datang mencurah curah pula.. :)
normal tu..

takecare n selamat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna sama kita..

deena farhana said...

to cemomoi,

ha ah..mmg mood yg xmai2 lg ni :( xtau mana nak cari...


to Abd Razak,

terima kasih :)


to Lokman,

hmm..ye agaknye..slmt buat assigment :)


to Pn Kartini,

terima kasih kak..suke baca blog akak :)


to b.r.u.t.a.l.s.o.l.o,

hehe..mekasih atas cdgn tu :)


to Sahromnasrudin,

hmm...ye jugak..


to NICK IRFAN,

eh..tgk blog awk ok je..suke je bace :)


to zulkbo,

ohoho...zakat mesti bayar, xlupa insyaallah :)

deena farhana said...

to ibu wawa,

betul tu kak..waktu idea btimbun slalu tangguh2 nk tulis..bile da idea kering...huh..saba je


to alehkayong,

wslm..insyallah, mudah mudahan :)


to iqbalsyarie,

hmm...top komenter kan..mmg le :P


to penjejak maya,

mm ye, mekasih :)


to Miss XYZ,

mekasih support fadhilah :)


to kella,

thanks kella..slmt bpuasa jugak buat kella and family :)