01 November, 2010

My nephew



Bismillahirrahmanirrahim..









Tadaaaa...inilah dia Muhammad Dhiyaul Hakim Syah Bin Imran Syah. Kami panggil Hakim. My first nephew. Anak Along saya. Mix sudah dia ni, India+melayu+dusun kadazan, jadilah INMEDUKA. Ngeh3...

Berapa ye umur dia..eheh..lupa..mungkin 5 tahun..dia ni very talkative, pernah sekali dia kata nak makan, then tunjuk kat lauk ikan, suruh saya ambik bubuh kat pinggan dia..saya pun cakapla, "nak ikan?" dia pun geleng dan jawab "akim want pishhh, not ikan"

Hahahaha. Gelak tak sedar dunia saya. Mbik kau. Bukan ikan okeh. Pishh :P
Manja betul sama atuk. Kalau atuk ada, yang lain tak laku. Haha

Rindu sama dia ni..sekarang dia dah gi school..belajar rajin2 okey..saaaayang akim..mmmuahh

14 comments:

Hamizah said...

wahh!cutenya..

Nadiah Sidek said...

apa la aunty ni. akim speaking london tau..hehe..

Abd Razak said...

Salam...

Nak test bahasa inggeris dia tu, samada auntienya faham ker tidak..:)

kella said...

memang chumey dia! hehhehe.. sekali pishh la.. hahahaha...

iqbalsyarie said...

besar nanti mesti ensem :)

CT said...

Wah! somilnya...

piewahid said...

comelnya dia. moga jadi anak yg soleh, cemerlang dunia akhirat.

deena farhana said...

~kak Hamizah~

hehe..tq kak :)


~kak Nadiah Sidek~

aunty xtekezut nephew ckp london, tp yg tekezut tu "pishh la not ikan" muahaha


~ust Abd Razak~

ehehe..seb bek auntynye paham..

deena farhana said...

~kella~

hehehe..pishh tau :P


~iqbalsyarie~

insya Allah..sehensem budinya :)


~CT~

welcome ct :) tq so much..slm kenal dr deena utk ct :)

deena farhana said...

~piewahid~

insya Allah..trm kasih :)

ainhany said...

salam deena,

Handsomeboy la Hakim nie..geramnya ng kepetahannya..Agaknya mewarisi untie dia kot..hihii

Tapikan deena, best tau bila kita pandai mlayan mreka...lagi2 bila call, dia jwb...rindu untie, bila nak balik... melekat rasa kasihsayang..Indahnya bila saling rindu-rinduan..
Besar nnti Hakim jadi lwyer tau....hihii

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam

Muhammad Dhiyaul Hakim Syah besar mau jadi apa

cun09 said...

salam deena...

eeerrmm gelagat budak2 ^_^

deena farhana said...

~ainhany~

lahai..mcm antie yek..hehe..betul..comel je nephew rindu kite.. best :)


~b.r.u.t.a.l.s.o.l.o~

insya Allah jadi hakim court..eehehehe


~cun09~

ha a kak...tomei je bdk2 ni..hee