14 December, 2009

Mansoura indah di hati..






Panorama El-Mansoura sangat menggamit hati saya waktu ini. Saya sangat merindui bumi itu, tempat segala suka duka tercatat.

Semalam ayah saya juga kata, rindu pada Mansoura. Album panorama Mansoura acapkali ditatap. Moga Allah memberi ruang dan kesempatan buat saya untuk menjejaki Mansoura lagi.

Terima kasih wahai Mansoura, tanahmu memberi erti buatku. Di tanahmu jua kumiliki segulung ijazah bermakna.

Moga kita bertemu lagi.

11 comments:

Nurul muslimaH said...

salam 'alaik...bumi mesir merupakan salah 1 tmpt idaman sy...moga smpai kesana...insyaallah~ ^_^

ahmad tauffik at-tamaue said...

salam..huhuh mana aci mcm nie kak,,, hbs tu cairo x indah kah? iya lah mentang jahmahlps tu byk smpah

iqbalsyarie said...

maaf kak kerana bertanya.Buah apakah itu?adakah itu epal?aneh sekali~

paatz said...

seronoknya...belum ada pengalaman ke sana g..

deena farhana said...

to Nurul Muslimah,

wslm..yeke, sy doakan nurul dapat jejak kaki kat bumi mesir..insyaAllah..

deena farhana said...

to ahmad tauffik at-tamaue,

slm..huhu..cairo pun indah baa..macam perli jak tuh..mansurah pun byk sampah..hehehe..

moga najah imtihan akan dtg..amin..

deena farhana said...

to iqbal syarie,

itu buah apricot, org arab panggil Khukh..mcm buah peach la...bukan epal:)

deena farhana said...

to paatz,

ye, jemput ke sana..mansurah nice place..

iqbalsyarie said...

oooo...mcm tu rupanya buahnya.saya main farmville(pernah main),selalu la jumpa buah tu,tp versi kartun.hahaha

jap!mansurah tu kat mane?daerah mana?negara mana?

deena farhana said...

to iqbal syarie,

Mansurah tu kat negara Mesir, arab republic of egypt:)

Honeyz said...

salam kak :)

maaf lmbt singgah baca n drop komen.
wah.. tgk pic yg hanya beberapa keping ni je dh rase makin teruja nk ke sana..
nk bergambar ngan haiwan comel tu ^_^
(mcmla kt mesia ni xde haiwan tu)hehe
tp apepun, saya mmg dr dulu lg duk berangan nk ke mesir..
x kesahla p utk further study ke, ziarah ke, holiday dgn family ke, honeymoon ke (kahwin pn x lagi ni.hehe)..
tp serius, berharap sgt dpt jejakkan kaki di bumi anbiya' tu satu hari nnt, inshaAllah, andai diizinkan Allah :)