25 June, 2010

Sanah helwah mama :)


Bismillahirrahmanirrahim..

Aduh..hampir sahaja terlupa hari ini hari lahir mama saya. Mujur terpandang date hari ini dan along pun mengingatkan saya. Bila terpandang kalendar tadi, terus ambik handset dail nombor mama.. (macamanalah boleh lupa..eiii)

Ma, selamat hari lahir yang ke 49. Didoakan moga mama sentiasa diberi kesihatan yang baik, diberkati usia dan semua amalan.

Waktu ini mama berada di Kelantan kerana menghantar adik saya Nurul mendaftar masuk ke Maktab Perguruan di Pengkalan Chepa. Selamat menjadi anak rantau buat Nurul, moga mencapai kejayaan di negeri Cik Siti Wan Kembang itu.

Sabar saja lah tengok gambar mama saya yang bertutup muka tu ye. Almaklumlah, tengah H1N1 mengganas. Puas cari kat lappy ni gambar perfect, tiada! haddoii...terpaksalah rembat gambar waktu naik haji..ohoho..nampak sepet mama saja lah..kih3x

Salam cinta kasih buat mama saya yang gojessss...hehe..love u ma!

22 comments:

ismihairil said...

mat ayi adee mama...

:P


moga pjg umur...murah rezki....

d berikan kesihatan yg baik.....

allahumma ameeeen

iqbalsyarie said...

Selamat hari lahir juga mak...er...makcik!hehehe

muda lagi 49~heee

saya lahir pun masa mak saya umur 42.unik kan?hehe
Latest post: PKR bukan lagi Politik??

Nadiah Sidek said...

selamat ulangtahun kelahiran buat mama deena. smg beroleh kebahagiaan dunia akhirat..

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

krim salam pada PUAN MAMA,,,,heee,,,

uii,,,,dari SABAH ke KELANTAN,,,

masyuukk,,,bez wo,,,

Ibuhani said...

Selamt hari lahir pd mama Farhana. Smoga dlm rahmat Allah SWT, pjg umur, murah rezeki n sihat sentiasa..... :)

ZihNuN FaTiN said...

selamat hari lahir utk mama akak...

sama cantik sama lawa akak dengan mama nya...hehehe

Abd Razak said...

Salam...

Moga Allah anugerahkan usia yang berkat buat mama deena farhana...

deena farhana said...

to ismihairil,

eh..ade lagi kids ni..umo bape benanye ni dik..2thn?3thn? tomei aje keceknye..hehe...btw, mekasih wish:)



to iqbalsyarie,

eh eh..ust pun nk wish gak ye..mekasih2 :)ohh..mmg unik..42 bsalin ye..hebat..



to Nadiah Sidek,

mekasih kak :)

deena farhana said...

to LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN,

puan mama kata mekasih..hehe..sabah ke kelantan such a good journey :)



to Ibuhani,

mekasih ibuhani..



to ZihNuN FaTiN,

mekasih fatin :) mama comei sama dgn fatin :)

deena farhana said...

to Abd Razak,

mekasih byk :)

melatidaisy said...

salam alaik kak..

sanah helwah utk mama akak, kullu 'aam wa hia bikhoirr :))

semoga akak sekeluarga terus kekal bahagia dalam rahmat Nya ..ameen..

wah,nurul kt ipkb ea? dekat sgt la, erm ade mase bleh bilah lawat die..inshaAllah ^_^

salam rindu selalu utk kak deena :)

dakwatunnisa said...

"Ya Allah,berkatilah kedua ibubapaku dan sayangilah mereka sepertimana mereka menyayangiku sejak aku kecil."

Terlalu banyak jasa mereka kepada kita. Hargailah mereka sementara mereka masih hidup. Hadiah yang paling besar buat ibubapa kita ialah menjadi anak yang solehah.
InsyaAllah.

Sampaikan salam buat mama akak ya.=)

deena farhana said...

to melatidaisy,

wslm bilah :)

mekasih :)) nti smpaikn kat mama ye..ha a...nurul kt ipkb..wah...bestnye laa..umah bilah dkt ke dgn ipkb?

deena farhana said...

to dakwatunnisa,

mekasih atas doa tu :) insya Allah nti kak smpaikan salam nisa kat mama ye..

NURUL IZZA said...

SLMT ULANGTAHUN MAKCIK.. muda lagi.mama iza dh 53 da..mak akak kwn awl eh??

p.s: mg bertmbh iman dan amal seiring taqwa

deena farhana said...

to NURUL IZZA,

mekasih iza..muda lg ke tu? hehe..o yeke..53 pun still muda :) ha ah..kwin awal la kot..hee

Hamizah said...

selamat harilahir jg utk mama deena..

deena farhana said...

to Hamizah,

tengkiu akak..lama kaka xdtg sini..rindu da :)

mohd noor fathi b montalib said...

nk wish.. nk wish..
harap mama x marah sbb sye wish lambat..
hepi besday mama.. sanah helwa.. moga mama dipelihara iman dan amal mama selama ini oleh Allah swt insyaAllah..
deena smpikan salam ye.. x tau nk bg hadiah ape.. rsnye.. hadiah khat tu u semua kot.. huhuh.. nnti de rezeki de lah khat baru.. hihii

melatidaisy said...

salam akak,

baru perasan akak tanye..hihi..ipkb ke rumah bilah xjauh sgt pon, dlm 45 min je, bilah kt besut..cuti skolah lepas baru je pegi sane, tgk prlawanan ragbi MSSM peringkat kebangsaan kt padang IPKB :)

inshaALLAH makin cerah peluang nk jmpe akak,alhamdulillah ^^

take care kak, salam rindu selalu :)

deena farhana said...

to mohd noor fathi b montalib,

eheh..br muncul artdesigner ni..huhu..ok2 rojer..nti smpaikn kat mama ye..syukran :)

deena farhana said...

to melatidaisy,

owh yeke..dkt gak la ye..insyaAllah nti bolehla jumpe bilah..sukenyeee :)