04 June, 2010

Saya pun tersentuh

Tersentuh

Ya Allah betapa tersentuhnya aku membaca blog saudari Islam kita seorang ni. Dari Home pergi ke Older post, pergi lagi ke older post dan pergi lagi ke older post. Setiap satu bibit ayat dari blog ni tersusun rapi, lemah lembut tapi tegas, berwawasan tapi murah hati, yang paling penting tabah. Satu persatu ujian melanda saudari blogger ini dan keluarga, sahabat handainya.

http://farraoshin.blogspot.com/

Jemputlah rajin-rajin membaca. Korang akan dapat rasa betapa banyaknya kurniaan Allah pada kita. Syukur Alhamdulillah.

**************************************

Bismillahirrahmanirrahim..

Bangkit dari katil, saya on laptop, jenguk blog. Sampai saya boleh terjejak blog Rose Idayu dan baca recent entri dia yang saya copy paste kat atas tu. Tengok tajuk entri dia tersentuh, bila saya baca, hati saya lagi tersentuh.

Ironinya, dia tak drop komen kat mana-mana entri saya, tak drop apa-apa kat chatbox juga, follow pun tak, tapi saya scroll traffic live kat bawah sekali dan tengok banyak arrived from roseidayu.blogspot.com, saya pun klik adress tu.

Bila klik, terkejut tengok link saya terpampang kat recent entri dia. Memang benar, segala percaturan Allah itu serba cantik, adil dan saksama. Blog saya ni banyak dapat kritikan, banyak benda orang tegur dan tak kurang yang terang-terang kata tak suka penulisan saya.

Saya sedar, sebenarnya masuk ke dunia blogging bukan sekadar nak tunjuk-tunjuk, luah segala benda yang tak sepatutnya, tetapi di situ saya yakini ada tinta yang yang lebih bermakna, moga sesiapa yang membacanya beroleh sesuatu yang lebih baik.

Saya juga berterima kasih, dengan adanya Pena Farhana ini, ukhuwah maya sesama blogger yang lain bertambah erat dan semakin ramai, saya betul-betul rasa gembira dan bersyukur. Buah pandangan dilontar bersama, nasihat dan ingatan dikongsi setulusnya.

Dan hari ini, anugerah terindah buat saya kerana Allah menghadiahkan saya seorang lagi teman alam maya, Rose idayu. Saya berharap, ukhuwah yang terbina akan berkekalan dan indah bertaut selamanya.

Sesiapa yang ingin melebarkan ukhuwah sila berkunjung ke laman rose idayu http://roseidayu.blogspot.com

Salam seindah kata,

22 comments:

iqbalsyarie said...

wah...akak famous~!heeeeehee

NURUL IZZA said...

salam deena..
akak xberani nak sentuh bab2 yang sensitif kat blog, sebab keluarga terutamanya mertua mmg bersarapan dengan blog.masuk ofis buka blog dulu. ada je entry2 yang terpaksa delete dek kerana teguran mertua.

Cik Amy Sensei said...

salam...

entry yang bagus..yang baik..yang sedap dibaca..mestila orang naaakkk view termasuk juga blog awk ni kan..hehe..tahniah...kekalkan penulisan semacam ini..

Rose Idayu Roslan said...

salam deeNa.. hehe xpayahlah buat post pasal saye. maluu..
hihi. terime kasih. truslah menulis. banyak information blh sy dpt dr blog ni...

ZihNuN FaTiN said...

salam sayang akk...

kan sy dah kata blog akk memang ters lekat kt hati org...huhuhu

Abd Razak said...

Salam..

Teruskan penulisan ukhti, pasti ramai lagi yang jadi silent readers di blog anda

sahromnasrudin said...

semoga kita dpt menolong sesama rakan blogger kita yg susah...

cemomoi said...

caiyukk mencari keredhaan Allah

Jesson Balaoing said...

Nice post i like it, keep posting and happy blogging....

ismihairil said...

ammbbbboiiii.....femes dy no....

haiiiibaaaat....!!

Werdah said...

Salam Deena.

teruskan menulis, pasti ramai yang jadi silent reader.. mudah2an apa yang ditulis menjadi motivasi dan pedoman.. insyaAllah.

deena farhana said...

to iqbalsyarie,

eh xdela femes, awk lagii femes wahai ust iqbal..

deena farhana said...

to NURUL IZZA,

hehe, smlm dah chat..br tau izza muda setahun dr kak..so dah change la pggilan yee..hehe..biasalah tu izza, ada benda yg org xblh nk terima..org semua xsama..xpe..yg penting iman yg shomeyl dah adee..hehe

deena farhana said...

to Cik Amy Sensei,

wslm cik amy..

blog awk pun mantap..sy suka..blog sy ni byk merapu je..huhu

deena farhana said...

to Rose Idayu Roslan,

wslm rose..

ni tanda pghargaan buat rose yg sudi berteman dgn sy...trm ksh skali lagi (^_^)

deena farhana said...

to ZihNuN FaTiN,

slm kasih tuk fatin..

blog fatin lagi la comei...lekat kat hati akak sokmo!

deena farhana said...

to Abd Razak,

wslm,

terima kasih.. :)

deena farhana said...

to sahromnasrudin,

insya Allah..moga begitu hendaknya :)

deena farhana said...

to cemomoi,

caiyyyooo...caiyyyoooo....

deena farhana said...

to Jesson Balaoing,

thank you :)

deena farhana said...

to ismihairil,

hammboiii...kata kat org....dia lagi femes..

deena farhana said...

to Werdah,

wslm makcik :)

trm ksh, hrp mcm tu lah..moga ada manfaat :)